Facebook Cool Horses

Nieuws

30/12/2016

Isabel en Constand winnen de CDI4* Mechelen


CDI4* Mechelen is een aparte wedstrijd voor iedereen die Belg is en van de paardensport houdt! Voor ieders wat wils: jumping, kinderpret, dressuur... Maar voor Isabel is het vooral de internationale lichte tour wedstrijd die van belang is. Deze wedstrijd, die tussen kerst en nieuwjaar georganiseerd wordt, heeft tevens een romantisch karakter, alles in de kerstsfeer versierd! Er komt ook veel publiek op af. Iedereen die wat met paarden te maken heeft, komt al eens een kijkje nemen in Mechelen. Reden te meer voor de ruiters/deelnemers om toch wat meer stress te hebben hier. Dat is ook zo bij Isabel... Zo een internationale 'thuis' wedstrijd schept wat meer prestatiedruk. Toch leeft Isabel enorm naar deze wedstrijd toe en kijkt ze er naaruit deel te nemen en het beste van zichzelf te geven...

 

Met Coolhorses Constand leek het Isabel een veiligere keuze hier te starten, dan met Coolhorses Cheatodon. Na vorig jaar een gekke Cheato in de kur Inter1 te hebben, wou Isabel het dit jaar toch iets anders aanpakken. Constand kan beter tegen de omgevingsdruk, waardoor hij een betere keuze is om in dit veld te presteren.

 

De eerste dag werd de proef St.Georges gereden en van de 12 deelnemers zullen er maar de helft door mogen naar de grote finale Kur Inter1. Constand en Isabel kwamen vrij vroeg aan de start maar lieten er velen achter zich en werden 3de met 69%. Jorinde Verwimp en Wendor werden 2de, Patrick Van Der Meer werd 1ste met Chinook. 

 

De dag van de finale kur werd het zeer spannend, maar Isabel en Constand trokken aan het langste eind en wonnen de Kur met bijna 74%! Een droom die uitkomt en een super afsluiter van een fantastisch jaar met Constand! Constand liet mooie wissels en pirouettes zien en een prachtige draftour, de muziek en choreografie beviel de jury uitermate! Ook het publiek vond hen de verdiende winnaars en applaudiseerden luid mee tijdens de prijsuitreiking! Een geweldig gevoel voor amazone en paard. Constand houdt ervan om het showbeest te zijn, en terecht!

 

 

VIDEO Kur inter1

 

INTERVIEW door De Pirouette

 

 

 

 

ARTIKEL DAG 1 ST GEORGES

 

ARTIKEL 1 KUR INTER      ARTIKEL 2 KUR INTER     ARTIKEL 3 KUR INTER    ARTIKEL 4 KUR INTER   ARTIKEL 5 KUR INTER

 

 

 

Foto's: