Facebook Cool Horses

Leerlingen

Ciska Vermeulen

Naam: Ciska Vermeulen
Geboortedatum: 12-12-1986
Beroep: Zaakvoerster Insideout
Niveau: Internationaal PE

Ciska heeft de paardenmicrobe van haar moeder meegekregen. Ciska had als kind een grotere liefde voor het paard dan voor het rijden. Ze was nogal een bange ruiter, maar beleefde altijd veel plezier op de manege. Het is pas in haar tienerjaren dat de schrik verdween en de echte ambitie naar boven kwam. Voor haar 16de verjaardag kreeg ze haar eerste dressuurpaard, een leerpaard van 16. Met hem deed Ciska haar eerste dressuurwedstrijdjes en dit wakkerde de liefde voor dressuur aan. Dit leerpaard bleek al snel niet meer in staat om nog veel te werken en dan werd de zoektocht naar een nieuw paard ingezet. Uiteindelijk vond ze Whooney Tunes (toen 4) en Rohmeo (toen 3). Deze 2 jonge talentvolle paarden moesten de dressuurdroom naar een hoger niveau tillen. Ciska behaalde vele successen op provinciaal niveau, en reed ook een heel goed nationaal seizoen 5 jarigen met Rohmeo. Omdat Ciska nog niet zo veel ervaring had met het opleiden van een dressuurpaard, heeft de weg wat langer geduurd maar ze heeft haar beide paarden helemaal zelf opgeleid tot M10 niveau. Ciska was goed op weg om ook haar mannetje te staan in het nationaal niveau, maar in november 2008 gooide een zware val roet in het eten. Ciska brak lelijk haar bovenarm door de val van een jong paard die ze zadelmak aan het maken was.

Na een lange revalidatie en verschillende operaties bleek dat de zenuwschade opgelopen door de breuk onomkeerbaar was. Sindsdien heeft Ciska een deels verlamde linkerhand, waardoor ze ook minder spierkracht heeft in haar volledige arm. Desondanks deze tegenslag wou Ciska absoluut blijven rijden. Dit is mogelijk door het gebruik van lusteugels. Hierdoor glijden de teugels niet meer door Ciska haar hand en is het terug mogelijk om op een normale manier te rijden. Via via is Ciska bij de para-equestrian terechtgekomen: dressuur voor mensen met een handicap. Sinds 2010 komt Ciska ook uit in dit circuit. Ze behaalde al heel wat mooie plaatsen en selecties voor grote kampioenschappen zowel met Rohmeo als Whooney Tunes: Winnaar CPEDI Moorsele, top 3 CPEDI Deauville, Roosendaal,… 5de en 6de plaats EK Moorsele 2011, 4de en 5de plaats Paralympische spelen Londen 2012, 4de en 5de plaats EK Herning 2013, deelname WEG Caen 2014, 5de plaats Paralympische spelen Rio 2016 en 5de plaats op het WK Tryon in 2018.

 

In 2015 was Ciska bevallen van haar eerste dochter: Juliette. Toen Ciska terug fit was na de bevalling zocht ze een nieuwe trainer. Iemand die even gemotiveerd is als haar ( of liefst nog gemotiveerder!) en die ervoor kan zorgen dat die 4de plaatsen ooit medailleplaatsen worden. Daardoor kwam ze bij Isabel terecht.

Sinds begin 2016 traint Ciska met Rohmeo bij Isabel en je ziet echt de progressie. De punten stijgen, de positieve commentaar stijgt en collega ruiters komen Ciska feliciteren met de goede richting die ze is ingeslagen.

In 2018 kocht Ciska een opvolger voor Rohmeo : Coolhorses Imagine. Een 5 jarige merrie die gefokt en opgeleid werd te Coolhorses en door Isabel. Het was meteen een klik tussen Ciska en Imagine, ze zullen dan ook hard trainen onder toeziend oog van Isabel!

Ciska hoopt verder in deze stijgende lijn te kunnen evolueren en heeft als volgende doel de Paralympische Spelen in 2020. Hier hoopt ze als medaillekandidaat naartoe te kunnen met Rohmeo of haar nieuwe aanwinst Imagine. Ze is er zeker van dat Isabel een grote rol zal spelen in het helpen van het bereiken van haar doelen.

 

 

Aanbeveling van Ciska:

"Isabel kan me motiveren en kan mijn paarden beter aan het lopen krijgen op een leuke manier voor mezelf en mijn paard. Ze is streng maar rechtvaardig en er is ruimte voor de nodige beloning."