Facebook Cool Horses

Leerlingen

Flore De Vos

Naam: Flore De Vos
Geboortedatum: 11-05-1997
Beroep: zelfstandig
Niveau: Internationaal

Flore is net zoals haar mama een echte paardenfanaat. Ze startte met rijden op 5 jarige leeftijd en kreeg verschillende ponies; Fientje, Unit, Rani... Met Rani leerde ze haar eerste stappen in de wedstrijdring van de LRV.  Later kreeg ze een jonge D pony Geale met wie ze meer ambities koesterde dan LRV rijden.

In 2010 kwamen ze bij Isabel terecht voor een meer professionele begeleiding. Geale en Flore boekten grote vooruitgang en evolueerden van LRV naar HROV niveau. In de HROV startten ze in niveau 0 waar ze steeds top 3 plaatsen behaalden. Maar Isabel adviseerde om een beter bewegende pony te kopen, aangezien Geale zijn beperkingen kende om verder te groeien en Flore toch over veel ambitie, talent en doorzettingsvermogen beschikte. De bijzondere pony, Romano, kwam er. Een zeer talentvolle, goed bewegende pony die in eigendom was van Isabel. Met Romano behaalde ze knappe resultaten en werd ze uiteindelijk officieus HROV Kampioen niveau 0 in 2010.

2011 werd een moeilijk jaar voor Flore. Ze moest veel aan haar eigen conditie en kracht werken om met de sterke Romano te kunnen rijden. Maar ze zette door en steeg uiteindelijk naar niveau 2. Er kwam ook een 2de pony bij, Reduster Martin, of kort gezegd 'Red'. Hij was 3 jaar en bewees onmiddellijk zijn kwaliteit door Provinciaal Kampioen te worden in de LRV.

2012 werd dan weer een top jaar voor Flore! Ze werd HROV Kampioen niveau 3 met Romano en HROV Kampioen niveau 0 met Red!!

Een jaar later volgde de overstap naar de paarden, de pony's werden verkocht en er kwam een paard in de plaats: Zilaan. Een ervaren talentvolle ruin, waarmee Flore startte in niveau 2 en 3 en vele overwinningen behaalde. Zelfs een Junior debuut was een feit! Jammer genoeg viel Zilaan mank en haalde ze hem uit de sport.

 

Door haar zwangere tante Vicky, startte Flore met Catcher. Een talentvol paard die door haar tante reeds werd uitgebracht in niveau 2. Uiteindelijk was er zo een grote klik, zodat Flore Catcher kocht en ze samen verder doorgroeiden. Ze startte in niveau 2 en 3 van de HROV, aangezien Catcher een heel bang en kijkerig paard was. Het was belangrijk voor hem om veel wedstrijden te starten! Na een jaartje zwoegen en zweten, begon Catcher vertrouwen in de wedstrijdring te krijgen en kwam er een snelle evolutie. Onder toeziend oog van Isabel trainden ze verder naar het nationale YR niveau. Het eerste YR jaar was een inloop jaar, een serieus niveau om in te rijden, dus moest er hard getraind worden. Catcher beschikte gelukkig over voldoende talent om op dit niveau vooraan te kunnen meedraaien. Er kwam resultaat naar werk, en Flore werd in 2017 3de op het BK YR, eerste reserve voor het EK 2017 en ze nam deel aan haar eerste internationale wedstrijden, waar ze in de finale belandde.

In 2018 werd het een top jaar voor dit mooie duo: meerdere succesvolle internationale wedstrijden met scores naar de 70%, nationale YR overwinningen, een ZILVEREN medaille op het BK YR en ... een 9de plaats in de grote finale op het EK YR te Fontainebleau!!!

 

Aanbeveling van Flore:

"Isabel is een zeer consequente trainer en deelt steeds haar eigen ervaring. Ze is een actief wedstrijdruiter waar ik veel van opsteek. Ze neemt steeds haar tijd om te helpen met begeleiding paard, evenals ruiter. Ze is ook zeer flexiebel en innoverend.

Coolhorses heeft een super management dankzij Isabel. Ze deelt dan ook graag hoe je de sportieve verzorging van de paarden thuis kan aanpakken, net zoals zij dat op Coolhorses doet. Voor mezelf heeft de raad van Isabel al enorm geholpen indien ik problemen had in mijn stalmanagement."