Facebook Cool Horses

Leerlingen

Freija Van Gyseghem

Naam: Freija Van Gyseghem
Geboortedatum: 06-01-1989
Beroep: Secretaresse
Niveau: regionaal niveau 3

Freija startte op 7 jarige leeftijd met paardrijden. Ze reed op de manege met verschillende paarden aangezien ze geen eigen paard had. Op 16 jarige leeftijd begon Freija te groomen voor Isabel Cool, waar ze ook paarden mee hielp rijden.

Top Secret was een springpaard die reeds lange tijd bij Isabel in training stond en omgevormd was tot een dressuurpaard. Freija hielp 'Toppie' trainen en werd verliefd op hem. Aangezien de eigenares van Toppie hem wilde verkopen, was de stap naar Freija snel gemaakt. Sinds 2013 werd Freija de trotse eigenares van Top Secret. Samen met Isabel startte ze de trainingen om als combinatie verder te groeien.

Door Toppie kon Freija haar eerste dressuurwedstrijden starten: ze begonnen in de A en L proeven, waarin ze dan ook al knappe resultaten boekten! In 2013 werden ze 2de op de Beker Van Oost-Vlaanderen en 2de op het HROV Kampioenschap!

In 2014 starten Toppie en Freija in niveau 3 van de HROV. Op dit niveau begon het toch belangrijk te zijn dat je paard over voldoende kwaliteit als dressuurpaard beschikt, en daarin schoot Toppie helaas te kort. Ondertussen was Toppie al 17 jaar en besloot Freija een goede nieuwe thuis te zoeken voor Toppie, waar er meer op een recreatief niveau mee gereden werd.

Ze ging voor zichzelf op zoek naar een talentvol jong paard om haar hogere ambities mee na te streven op termijn. De knappe 4 jarige merrie, Glamour, kwam er vrij snel. Onder begeleiding van Isabel hoopt ze het met deze merrie ver te schoppen in de dressuursport! 

 

Aanbeveling