Facebook Cool Horses

Leerlingen

Jantien Coessens

Naam: Jantien Coessens
Geboortedatum: 01-06-1992
Beroep: Kleuteronderwijzeres
Niveau: Regionaal en Nationaal

Als klein meisje had Jantien een grote liefde voor paarden. Ze leerde paardrijden op haar 2 favoriete manegepaarden Pastis en Nobles. Op haar 15de verjaardag kreeg ze haar eigen paard Bently, een ruin van 6 jaar. Een droom werd werkelijkheid. Bently is een allrounder en dus reed ze veel basisdressuur en wekelijks een springles. Maar haar interesse voor dressuur groeide en werd een passie. In april 2011 ontdekte Jantien dressuurstal "Coolhorses", waar ze met Bently enorm veel bijleerde. Jantien's ambities lagen echter hoger dan wat Bently aankon. Ze besloot, samen met Isabel, om op zoek te gaan naar een jong talent. En Bently mocht van zijn oude dag genieten op de wei bij de pensioenpaarden van Coolhorses.

Na 3 maanden intensief zoeken, vonden ze Brencis (Daddy Cool x Radar). Jantien was meteen verkocht! Brencis is een werkwillige merrie met veel potentieel. In 2012 werd ze door Isabel Cool op Nationaal niveau (6-jarige jonge paarden) uitgebracht. Ondertussen werd Jantien klaargestoomd voor niveau 2 (HROV) en startte ze enkele wedstrijden met mooie 2de en 3de plaatsen als gevolg.

In 2013 startte Isabel met Brencis in niveau St.Georges, waar ze overwinningen en ereplaatsen in de wacht sleepten. Jantien groeide in de wedstrijden en steeg ook een niveau. Ze startte de L en M proeven en behaalde mooie podiumplaatsen en overwinnigen: 2de op de Beker van Oost-Vlaanderen en 2de op het HROV Kampioenschap!

In 2014 startte Jantien haar eerste nationale wedstrijden in de M10 en behaalde ze verschillende ereplaatsen. 

Jammer genoeg was Brencis iets te pittig voor Jantien om verder samen te kunnen groeien. Brencis had veel in haar mars om samen met Isabel in het wedstrijdgebeuren te evolueren, dus besloot de familie Coessens Brencis verder op lichte tour niveau te laten uitbrengen voor de verkoop. Brencis werd ondertussen verkocht.

Jantien heeft er sinds 2018 een jong talentje voor in de plaats: J&B is een jonge zwarte ruin (zoon van de bekende hengst Charmeur) met veel talent voor de toekomst! Aan J&B is er een speciaal verhaal gebonden. Hij is de zoon van Brencis (Brencis werd 4 jaar geleden gespoeld en via een draagmoeder kwam J&B er) en hij werd geboren op dezelfde dag dan Jantien: 1 juni. Ook is zijn naam naar de afkorting van Jantien en Brencis'namen. Als dat niet voorbestemd is.... 

Jantien's verdere toekomstplannen met J&B zijn samen doorgroeien en bijleren, vanaf niveau 0 tem niveau nationaal. Een lange maar leuke weg voor de boeg!

 

Aanbeveling van Jantien:

"Isabel geeft les net alsof ze zelf op het paard zit, ze rijdt als het ware mee tijdens haar lesgeven. Ze kan zeer goed begeleiden richting wedstrijden, en stoomt me steeds helemaal klaar! Ik vind Isabel een echte voorbeeldruiter en iemand waar ik steeds bij terecht kan indien ik vragen heb. Ze zal ook steeds nieuwe dingen uitproberen bij problemen.

Coolhorses is een top stal waar ikzelf met Brencis 6 jaar gestald was. Het is er steeds proper, een goed management, paarden krijgen veel beweging en er is een continue begeleiding in ontworming, veearts, smid..."