Facebook Cool Horses

Leerlingen

Nicky Van Hoof

Naam: Nicky Van Hoof
Geboortedatum: 21-02-1990
Beroep: uitbaatster restaurant
Niveau: Regionaal

Nicky startte met paardrijden op 8 jarige leeftijd en kreeg op haar 10de haar eerste pony Rocky. Jammer genoeg stierf deze pony 5 jaar later en ze stopte met rijden. Maar de passie voor paarden bleef bestaan en Nicky besloot op haar 25ste terug een paard te kopen, Eclips genaamd. Met deze merrie reed ze puur recreatief, geen wedstrijden, totdat ze medische problemen kreeg. Nicky zette haar op pensioen. De opvolger 'Cubas' kwam in de plaats. Een jonge Spaanse hengst, niet zadelmak. Nicky zette deze enkele jaren in Nederland op training, maar door 2 zware peesblessures trok ze hem terug uit de sport. James volgde ... Een jonge ruin waar Nicky haar hoop op zette. Ze nam les met hem, zette hem in België in training in een professionele stal, maar helaas kwamen er weer problemen de kop op drukken. James bleek niet zo makkelijk, dus besloot Nicky om verdere begeleiding te zoeken. Zo kwam ze bij Coolhorses en Isabel Cool terecht. Isabel wou James een faire kans geven, maar na 2 maanden training vond ze James niet geschikt voor Nicky. Ze adviseerde dat Nicky James zou verkopen en een meer gevorderd paard zou aanschaffen waarmee ze zelf kon rijden en leren. Enkele maanden later deed Nicky dit en kocht haar man Carl in oktober 2018 Coolhorses Gilmora, een (op dat moment) 7 jarige merrie die lichte tour klaar is en veel wedstrijdervaring heeft. Het ideale leerpaard voor Nicky! Er was een onmiddellijke klik tussen amazone en paard! Bovendien was de aankoop van Gilmora een echte verrassing voor haar, een cadeau om nooit te vergeten . (zie video hieronder)

Onder verdere begeleiding van Isabel zal Nicky alle kneepjes van de dressuur leren met haar knappe merrie, en zal ze haar eerste stappen in de wedstrijdring maken!

Nicky's doel is dan ook zo ver mogelijk door te groeien en op een zo hoog mogelijk niveau te geraken met Gilmora.

 

Aanbeveling van Nicky:

"Kortom ik bewonder Isabel in wat ze kan in haar rijden en wat ze doet met haar stal! Ik hoop stiekem ooit ook zo goed te kunnen rijden!"

 

 

VIDEO VERRASSING VOOR NICKY