Facebook Cool Horses

Leerlingen

Sander Stadeus

Naam: Sander Stadeus
Geboortedatum: 30-10-1986
Beroep: Senior Quality Advisor
Niveau: Nationaal M10

Sander leerde rijden op zijn 9 jaar op een B-pony 'Daisy' genaamd. Deze pony moest hij delen met zijn zus, maar dat vond hij maar niets. Dus kochten zijn ouders hem een pony Donia. Met deze pony reed Sander LRV springen en dressuur. Later kwam er een D-pony 'Gorky' bij en nog later een betere springpony 'Quicksilver'. Zijn laatste pony 'Prins' die Sander kreeg oversteeg hem in springtalent, Sander bleek toch niet zoveel aanleg voor jumping te hebben... Hij startte met dressuur rijden toen hij 13 jaar was en nam deel aan de HROV wedstrijden voor pony's. Op zijn 15de ging hij over naar de paarden, waar hij met 'Prins Royal Junior' van niveau 0 tem niveau 3 evolueerde en een zilveren medaille won het op HROV Kampioenschap. 

Met Florian zette hij zijn eerste grotere stappen in de dressuursport en bereikte hij het St.Georges niveau. Vooraf behaalde hij in de HROV wedstrijden een 2de plaats op het HROV Kampioenschap niveau 0, een 1ste plaats op het Kampioenschap in niveau 2 en 100 tal overwinningen! Met zijn volgende paard Arensio evolueerde hij ook van niveau 0 tem niveau 3, en leerde hem zelf alle oefeningen van de St.Georges aan.

Op zijn 25 ste leerde hij zijn vrouw, Ciska Vermeulen, kennen (die ook lest bij Isabel) en sindsien helpt hij haar met de africhting en bijrijden van Rohmeo en Imagine (Ciska's wedstrijdpaarden). Met Rohmeo startte hij zelf al enkele keren in niveau 4 nationaal, vooral toen Ciska zwanger was, en behaalde mooie ereplaatsen en overwinningen. Ook 2 deelnames aan FDE Brons Cup in 2015 en 2017 waren een feit.

Sander's verdere doelen zijn: Ciska verder helpen in de begeleiding en training van haar paarden, en hopelijk komt er een eigen talent op zijn pad waarmee hij zelf kan doorgroeien.

 

Aanbeveling van Sander:

"Isabel kan me heel goed 'wakker schudden' en dat heb ik nodig om scherp te blijven rijden. 

Coolhorses is een top stal om met je paard te verblijven, het is er steeds proper en de paarden worden goed verzorgd."