Facebook Cool Horses

Nieuws

09/12/2019

Oefenwedstrijd Massenhoven + CDN Dentergem


 

 

Oefenwedstrijd Massenhoven

 

 

 

Op 30/11 maakte Isabel en haar leerlingen gebruik van de oefenwedstrijd te Massenhoven als voorbereiding voor de CDN Dentergem.

 

Voor Kinley Boerewaart en haar Charmeur, die nog maar pas nationaal begonnen zijn de ideale manier om nog wat extra ervaring op te doen. Er werd deelgenomen aan beide FEI ponyproeven. Jurylid mr. Van Der Harst gaf nog enkele leuke tips en aanwijzingen mee en was vol lof over de kwaliteit die de jonge Charmeur voor de dag bracht.

 

Ook Cyriel De Cocker greep de kans om met zijn mooie merrie Jillz nog wat extra ervaring op de doen in de 6-jarige proef als voorbereiding op de nationale cyclus volgend seizoen.

 

Isabel nam zelf drie paarden mee om te oefenen. Eén daarvan was de 6-jarige knappe hengst, No Limit. Die voor het eerst de sfeer van het wedstrijdgebeuren mocht opsnuiven. Hij gedroeg zich echter alsof hij de laatste tijd nog niets anders had gedaan. Geen reden meer om volgende week niet van start te gaan voor zijn eerste officiële wedstrijd. Fingers crossed!!

 

Met Glorious reed Isabel de Prix St. Georges. Ze reed een sterke proef waarin Glorious duidelijk haar evolutie sinds vorig seizoen kenbaar maakte. Met nog enkele tips op zak voor de appuyers en de pirouettes werd de kwaliteit alleen maar beter. 

 

Last but not least werd er gestart met Cheatodon, deze ging al snel over in stress. Maar door enkele goede aanwijzingen van dhr. Nyskens werd hij toch weer wat relaxed, waardoor er toch nog goed geoefend kon worden en Cheato enkele zeer kwalitatieve stukken liet zien in de GP.

 

 

 

CDN Dentergem

 

 

 

Het beloofde vroeg dag te worden voor Isabel en haar leerlingen. Kinley Boerewaart beet de spits af met haar Charmeur. De oefenwedstrijd van vorige week wierp duidelijk snel zijn vruchten af, ze bleken elkaar goed te verstaan en reden zo samen naar een eerste FEI overwinning.

 

Volgende in rij was Sander Stadeus met Rohmeo, samen moesten zij zich bewijzen in de 4.3. Sander reed een nette proef met sterke galop, wat resulteerde in een tweede plaats met 69,9% en een zeer tevreden ruiter.

 

Evy Lambrecht en haar Alexi kwamen samen aan de bak in de Prix St. Georges. Een gedreven Evy liet eveneens een mooie proef zien in een sterk deelnemersveld, zo wisten zij 68% bij elkaar te rijden wat resulteerde in een knappe zesde plaats en een eveneens dolgelukkige Evy.

 

Alle druk nu op trainster Isabel Cool, uiterst tevreden en fier op haar leerlingen, kon nu uiteraard niet achterblijven. Geen makkelijke opdracht wanneer je start met een 6-jarige hengst die in de startschoenen van zijn carrière staat. No limit kon in de 4.2 de lijn van de oefenwedstrijd vorige week doortrekken en wist zich ook deze keer voorbeeldig te gedragen. Zo kon hij zijn eerste officiële wedstrijd afsluiten met 66.7% en kijken we uiteraard uit naar de toekomst van deze stoere topper.

 

De 8-jarige Glorious mocht het beste van zichzelf geven in de Prix St. Georges. Ook zij kon de opgedane ervaring van de oefenwedstrijd omzetten in een mooi resultaat. Zo reden Isabel en haar knappe merrie naar een mooie 69,4%, en zijn we ook zeer benieuwd naar wat de toekomst voor deze 2 nog te bieden heeft.

 

Samengevat, Isabel wist de verwachtingen in te lossen. Een geslaagd weekend voor haar en haar leerlingen.