Facebook Cool Horses

Infrastructuur

De mooie voorgevel van Coolhorses nodigt alvast uit om binnen een kijkje te nemen.

Het gebouw bestaat uit 18 stallen, waar de paarden naar buiten kunnen kijken, maar ook in de gang is er een luikje waar ze iedereen kunnen begroeten die binnenkomt. Paarden vervelen zich niet bij Coolhorses, het is een zeer aangename omgeving met veel verluchting en verlichting (wegens de grote koepel en lichtstralen in het dak) Een gezond paard begint bij een gezonde, stofvrije omgeving en dat is hier zeker aan de orde.

Ideaal voor ruiters en amazones om hun paarden in de watten te leggen,is een grote wasplaats (voor 3 paarden) met warm water en solarium. De vloer bestaat volledig uit rubberen tegels waardoor het voor de paarden veilig is tegen uitglijden. Ook de ruime zadelkamer, voorzien van voldoende kasten, maakt het voor iedereen aangenaam.

 

 

Voor het africhten en trainen van paarden is er een grote binnen – en buitenpiste (60m x 20m) voorzien, met een geopadbodem van Lapère. Ook de stapmolen helpt bij het opbouwen van de conditie van de paarden en gaat de verzuring van de spieren tegen met een dagelijkse wandeling.Deze stapmolen heeft een volledige rubberen betegeling waardoor uitglijden hier niet aan de orde is.

Ontspanning van paard en ruiter is vervolgens ook een belangrijke stap naast het harde werk… Voor de paarden is er voldoende weidegang voorzien, evenals paddocken rond het gebouw. Klanten en supporters kunnen lekker een glas drinken in de ontvangstruimte van Coolhorses, die uitkijkt in de binnenpiste. Super in de winter om even op te warmen…

 

 

Aquatrainer

De aquatrainer is een super goed toestel om de paarden kracht te laten bijwinnen en te helpen revalideren na blessures. Een soort 'fitnesstoestel' voor paard! De stapband kan je zelf in snelheid regelen, alsook de hoogte van het water. Met een gespecialiseerde fysiotherapeute wordt er per paard een trainingsschema opgesteld.