NLEN

Nieuws

08/04/2016

Constand 7de in de grote finale, Cheatodon 2de in kleine finale van CDI Zeeland!!

Wat een intense week werd het te CDI Nieuw en Sint Joosland (Zeeland, Nederland) met ups en downs...

De vetcheck verliep met Cheatodon en Constand vlekkeloos en ze gedroegen zich, zoals altijd, als echte gentlemens. Het was weer de eerste buitenwedstrijd voor de paarden en ze gaven zeer slecht weer, veel wind en regen... De eerste wedstrijddag was het dan ook niet aangenaam rijden in dat slechte weer, maar zoals het een echte sportmens beaamd, moet er ook gepresteerd worden door weer en wind! Constand ging hier goed mee om, hij werd er net dat tikkeltje frisser van in de positieve zin. Isabel zette met hem een knappe St.Georges neer wat beloond werd met een score van 68,2% en een 8ste ereplaats! Cheatodon vond het echter niet leuk om in dit gure weer op te treden en werd er dan ook bloednerveus van... Hij werd 24ste met 64,8%.

De 2de wedstrijddag moesten beide paarden de Inter1 lopen die als kwalificatie gold voor de grote finale kur. Constand liep weerom een goede test met hoogtepunten zoals de galoppirouettes. Isabel reed hem naar de 68,9% en een 9de ereplaats. Cheatodon was de spoken en kriebels van de dag ervoor nog niet vergeten, en deed er een schepje bovenop. Heel jammer, maar toch vol spanning de proef doorgereden met een 62% als gevolg. Constand mocht door naar de grote finale kur en Cheatodon naar de kleine finale St.Georges...

De laatste dag keerde het tij voor Cheatodon en Isabel. Hij mocht gelukkig binnen de proef rijden en werd direct veel rustiger. Een knappe proef met kwalitatief zeer sterke stukken, zoals de galoppirrouettes en drafverruimingen, resulteerde in een 2de plaats met 68,974%. Dit betekende ook net geen overwinning, want die was nipt voor Sophie Baetens met 69%! Isabel blikte tevreden terug op de evolutie van Cheato tijdens deze wedstrijd.

Constand liep in de finale kur een mooie proef en was zoals de vorige dagen zeer 'constant' in wat hij deed. Hij werd 7de met 70,45%! 

Naast de prestaties was het 's avonds altijd lachen geblazen met de leuke bende Liselot Dupont, Jan Rombout, Tommie Visser en Denis Bervoets. Leuk om in een sportieve bende te zitten waar er, naast de sport ook, enorm kan gelachen worden!

Isabel vond het voor Constand een zeer geslaagde wedstrijd met een standvastige mentaliteit en prestatie, en voor Cheatodon een grote evolutie van een gestresseerd paard, naar een ZEN- paard! Ze was blij dat ze het nog kon omkeren in Cheato's hoofd!

 

Foto's:

> MEER NIEUWS <