NLEN

Nieuws

11/01/2021

Constand en Aranco met pensioen

Droevig nieuws vandaag te Coolhorses. Isabel beslistte om zowel Constand als Aranco op pensioen te zetten. 

Aranco had al een serieuze palmares erop zitten, vooral in de GP. Met 2 x brons op het BK, een 4de plaats op de finale freestyle GP CDI4*Mechelen, 9de plaats CDI5*DOHA, winnaar van de CDI3* Saumur, tot 15 plaatsen in meerdere finale wereldbekers, deelname aan World Equestrian Games te Tryon en EK Rotterdam.

Aan alle mooie sprookjes komt een eind en dus ook voor Isabel en Aranco. Hij kan nu van zijn oude dag genieten op de wei en wordt nog losgereden om zich wat fit te houden, of zal nog een leuke wandeling gaan maken.

 

Met Constand was het sinds zijn 12jaar al wat medisch gesukkel helaas. Isabel deed er alles aan om hem terug fit te krijgen en hem terug naar de GP te kunnen opwerken. Het was jammer genoeg niet meer weggelegd voor deze combinatie. Een zware knieblessure werd fataal voor zijn sportcarrière. Isabel is zeer droevig deze beslissing te moeten nemen, aangezien ze met Constand nog een mooie GP toekomst voor ogen had. Hij had er dan ook het talent voor. Isabel en Constand zijn ook beste maten en ze noemt hij haar 'soulmate', het paard waar ze al het meeste plezier aan beleefde en die steeds vocht voor haar in de ring. Dit had zowel bij de jonge paarden als in de lichte tour al mooie prestaties opgeleverd. Bij de 5 jarigen werden ze 2de over het hele cyclus jaar met een deelname aan het WK Verden tot gevolg. Daarna werd hij op 7 jarige leeftijd 3de op het BK niveau 4. Nadien startte Isabel Constand in de lichte tour waar ze bijna alles wonnen! BK lichte tour schreven ze op hun naam, evenals de CDI5*Mechelen finale freestyle InterI, alsook de beide proeven op CDI5*Indoor Brabant! Ze startten ook samen de GP en behaalde na 2 wedstrijden reeds hun internationale selectie... Jammer dat dit zo moet eindigen, maar ook Constand zal steeds als een koning behandeld worden te Coolhorses.

> MEER NIEUWS <