NLEN

Nieuws

25/08/2014

Constand wint de M10, Coldplay top in St.Georges!! Ook leerlingen en stalruiter Daniel doen het goed!

Het was een geslaagde wedstrijd op manege 't Overdijk in Moerzeke. Isabel reed Coolhorses Constand naar de winst met 70.2% in de M10. Constand zat in form en laat na het BK zien dat hij zijn plaats en punten weerom waardig is. Hij liet super draf en galopstukken zien met veel bergop tendens. De stap mag nog wat ontspannender en ruimer. Isabel startte ook de St.Georges maar dan met Coolhorses Coldplay. De 10 jarige ruin liep een mooie proef en gedraagde zich voorbeeldig tijdens het inrijden. Een mooie 3de plaats met 67.5%!

Ook de leerlingen lieten weer van zich horen: Dente De Schepper en Jozefien Van De Velde deden mee in de beide ponyproeven nationaal. In de teamtest werd Dente met Coolhorses Syria 3de met 67.4%. Een mooie proef, enkel jammer van de onenigheid bij de jury's: 1 jury plaatste Syria als winnares met 69% en de andere als laatste met 65%... Maar toch een mooie totaalscore en plaats! Jozefien reed haar Eduard naar een 4de plaats met 67.2%, waarmee ze Dente op de hielen lag... In de individuele proef was Jozefien zeer goed en dat werd beloond met een 3de plaats en 65.9%. Syria lieten we in het inrijden iets te hard draven, wat wel fantastisch was om naar te kijken, maar waardoor in de proef teveel spanning de kop kwam op steken. Uiteindelijk een 7de plaats en 63.2%.

 

Niet alleen de nationale wedstrijd, maar ook de HROV ging tegelijkertijd door te Moerzeke. Daar startte Daniel, onze stalruiter, voor een eerste maal met Emaico en Freedom. Freedom liep onder Isabel Cool al de 4 jarige cyclus mee, maar wegens tijdsgebrek, zal Daniel hem ook een aantal keer starten. In de Poref E5 en E7 behaalde hij met Freedom een 6de plaats (redelijk veel deelnemers) met scores van 64.7% en 66.3%. Freedom gedroeg zich voorbeeldig en liet zeer knappe galopstukken zien. In de E7 met Emaico, een 5 jarige Gribaldi zoon, was Daniel zijn kluts kwijt en moest hij stoppen wegens foutieve proef! Heel jammer, maar dat maakte hij in de A7 alweer goed door een mooie test te rijden met 65% en een 10de plaats (ook 30tal deelnemers). Voor Emaico was het zijn eerste wedstrijdervaring en hij liet tevens zien hoe 'cool' hij kan zijn.

Bij de pony's A en L startte Caro Van Sinay met Armando: ze behaalde een 2de plaats met 64.3% in de A en een eerste plaats met 65% in de L. Freija Van Gyseghem startte met Top Secret in de L proef paarden en behaalde daar een 3de plaats met 64.7%. De eerste worden had kunnen gebeuren, maar een omloopfout en een concentratiefout lieten de punten zakken. In de M proef werd Top Secret 4de met 62.9%.

 

 Isabel blikt tevreden terug op deze dag!!

 

 

> MEER NIEUWS <