NLEN

Nieuws

28/01/2017

Constand wint Inter1 en leerlingen doen het super!

De kwalificatiewedstrijd in Massenhoven was een schot in de roos! Leerlingen lieten zien waar ze zo hard voor getraind hadden deze winter en Isabel bevestigd met Coolhorses Constand waar hij goed in is...

 

Isabel startte in de Inter1 haar knappe Coolhorses Constand en won met glans! Een knappe score van 71,1% en enkele procenten voor op de 2de plaats, die werd ingenomen door Jennifer Reimer met Daiquiri (69%). Jennifer reed voor het eerst haar knappe 10 jarige hengst in een Inter1 kwalificatiewedstrijd... Jennifer staat al 5 jaar gestald te Coolhorses en traint onder begeleiding van Isabel haar 'Kir' verder tot het hoogste niveau. Van deze ambitieuze amazone gaan we de komende jaren heel wat horen!

 

Isabel startte Coolhorses Cheatodon voor het eerst in de InterB, een voorbereidende proef voor de GP. Cheatodon is een talentvol paard maar kan soms eens doordraaien. Bij deze liet hij beide kwaliteiten zien in de ring! De eerste pagina (draf/stap en zelfs stuk vd galop) was super! Rond de 75%... Met 8 en 7,5 op passage, uitgestrekte draf en stap! Maar dan kreeg hij helaas een stressmomentje in het zig zag appuyement, waardoor Isabel besloot een stukje van de proef opnieuw door te rijden. Hij moet uiteindelijk leren rustig blijven en gehoorzamen. Bij de 2de poging lukte het al wat beter en naar het einde van de proef kwam de rust terug... Hopelijk geen stress op de volgende wedstrijd, zodat ze normaal de proef kunnen doorrijden!

 

Bij de Juniors kwam leerlinge Dente De Schepper aan de start met Emaico, een 8 jarige Gribaldi zoon. Ze lieten een knappe proef zien met veel energie! Dit resulteerde in een 3de plaats met 68%, een goede start van het nieuwe jaar!

 

In de St.Georges waren het Laura Smet en Flore De Vos die veel progressie toonden! Flore maakte met Catcher iets meer foutjes dan anders, maar liet betere kwaliteit en gedragenheid zien, goed voor 64%. Laura is terug van weggeweest en startte, na een pauze van 2,5 jaar, haar Acapulco nog eens. Het was de moeite waard want ze werden 3de met bijna 67%!!! Ook Laura liet met Acapulco mooie kwaliteit zien, vooral in de draftour en de galopwissels.

 

Een geslaagde dag voor Isabel en de Coolhorses amazones!

 

Foto's:

> MEER NIEUWS <