NLEN

Nieuws

04/08/2014

Cool Isabel sterk met Constand, Cheatodon en Coldplay op het BK2014!!!

Wat een fantastisch BK werd het dit jaar op het Flanders Dressage Event! Naast de knappe resultaten van de leerlingen van Isabel, presteerde zijzelf ook aardig! Hieronder leest u een verslagje van dag tot dag! Enjoy!

 

Woensdag: aankomstdag

Met volle vrachtwagen vertrokken naar Hulsterlo: Constand, Cheatodon, Coldplay, Corona en een heleboel materiaal en voer! Onderweg werd Constand lastig en moest Daniel hem de hele rit vergezellen! De stress liep al op... Bij aankomst in Hulsterlo werd het haasten om alle paarden in de juiste stallen te krijgen en de tackroom te vullen met de hele uitzet aan spullen en voer! Constand dacht er echter anders over en kreeg stresskoliek (nog een gevolg van het transport). Isabel was in alle staten, ze zag haar BK al uiteenspatten... Papa, Frans Cool, werd opgebeld en opgestuurd met de kleine vrachtwagen om Constand eventueel naar de kliniek of naar huis te voeren... De lokale veearts bekeek Constand grondig en er was gelukkig niks ernstigs aan de hand. Daniel longeerde Constand gedurende een uur tot zijn stress ging liggen. En het hielp gelukkig! Constand leek zich opnieuw normaal te gedragen en kon toch deelnemen aan het BK.

Isabel trainde samen met Kate en Dente in de hoofdring en zowel Syria als Corona zagen er in topconditie uit! Nadien was het de beurt aan Isabel en haar paarden om de ring te verkennen... Eerst trainde ze Cheatodon en die had zich van alle drukte niets aangetrokken, hij liep fantastisch! Wat een geweldig paard toch! Daarna reed Isabel Coldplay wat los in de hoofdring binnen, waar het daags nadien zou gaan gebeuren... Coldplay was verrassend ontspannend, zelfs tussen de andere paarden. Als laatste besloot Isabel toch maar even Constand los te rijden, eens kijken hoe hij nu zou reageren... Gelukkig was hij terug in topvorm en voelde Isabel geen nadelige gevolgen van de stresskoliek enkele uren voorheen! De wedstrijd kon beginnen!

                           

        Knappe Coldplay                                                       Losrijden

 

Donderdag: wedstrijddag 1

'S ochtends vroeg mocht Constand al aantreden in de proef M9! Wat liep hij een goede proef! Zeer gecontroleerd met sterke overgangen en wissels! Dit werd beloond met 71.2% en een eerste plaats in de brons cup.

In de silver cup M10 proef startte Isabel met Coldplay eerst. Wat was hij toch gespannen! Een echte bom vol energie en angsten voor andere paarden in het inrijden, maakten de voorbereidingen voor de proef niet gemakkelijk. De proef zelf viel goed mee, maar hij was nog wat tegen het been. Goed voor een 5de plaats met 66.6%. Cheatodon startte Isabel als laatste die dag, ook in de M10 silver cup. Hij liep een topproef en maakte geen fouten: Isabel en Cheato wonnen de proef met 68.4%! De eerste dag van het BK was goed begonnen, 2 proeven gewonnen en met Coldplay ook in de prijzen!

                            

     Coldplay tijdens de uitgestrekte stap                                           een knap binnenkomen van Cheatodon

 

Een mooiere start konden we ons niet wensen! De prijsuitreikingen van beide proeven werden te voet uitgereikt, eigelijk per auto want een open Jeep vervoerde alle eerst geklasseerden! Heel gaaf!

                         

       Prijsuitreiking M9 Constand wint                                                 Prijsuitreiking M10 Cheatodon wint

 

Vrijdag: wedstrijddag 2

Constand mocht weerom vroeg starten in de M10 van de brons cup. Er kwam iets meer spanning opduiken, maar hij liep nog een zeer goede proef! Uiteindelijk goed voor de overwinning met 69.83%! Isabel en Constand stonden door de 2 afgelopen proeven aan de leiding in de brons cup met 2% voorsprong op de 2de geklasseerde!

In de silver cup St.Georges mocht Cheatodon eerst aantreden, een mooie proef met slechts 1 fout in de wissels om de 3, goed voor een 5de plaats met 66.6%. Er was 1 jury die Cheatodon nogal flauw bedeelde helaas, want de proef mocht best beloond worden met 68%... Coldplay liep later in de proef een zeer goede test! Hij liep al veel ontspannender in het inrijden en was goed aan de hulpen in de proef. Hij werd 4de met 66.63%.

Ook vandaag werden de prijsuitreikingen in de Jeep gedaan, Isabel was er voor beide proeven met alle 3 de paarden bij!

                  Constand wint M10

 

Zaterdag: wedstrijddag 3

De finale kur op muziek zal alles bepalend zijn voor wie de cup zelf zal winnen! Het werd een zeer spannende finale! In de brons cup kur besloot Constand wat streken uit te halen tijdens de proef: stress door de muziek en bokkensprongen gedurende de hele proef, zorgden voor een stranding van de score naar 65.9%! Wat was dat balen... Constand zou de cup gewonnen hebben, maar niets is minder waar! Zo zie je maar het moet nog steeds gereden worden! Uiteindelijk kon Isabel nog blij zijn met haar totale klassement: 3de in de brons cup! Eerste plaats ging naar Jeanette Haazen en 2de werd Emma De Brabandere...

                            

        Constand van zijn beste kant...                                                           ... en van zijn slechtste kant

                               

     Jeanette Haazen krijgt ervan langs!                                                          de wakkere blik...

 

De finale kur st georges van de silver cup was meer dan spannend aangezien de eerste 6 combinaties zo kort op elkaar lagen dat alles nog mogelijk was! Coldplay liep de beste proef van de week en de muziek paste hem perfect! Hij werd 4de in de kur met 71.5%. Ook Cheatodon liep een prachtige kur! Zijn muziek was zo impressionant en kon de jury's ten zeerste bekoren. Ook de moeilijheidsgraad en choreografie kregen hoge scores en paste hem ook perfect. Een 2de plaats in de kur met 72.2% was een feit! de totale eindstand in de silver cup werd op 1 Sam Verheyden, op 2 Nick van Laer en op 3 Isabel Cool met Cheato! (Coldplay werd 4de in totaal)

 

Voor de proeven apart werden de prijsuitreikingen weer in de leuke Jeep gedaan en voor het totale klassement was het te paard! Isabel vond dat zowel Constand als Cheatodon recht hadden om hun eigen prijsuitreiking te doen. Ze verdienden het om in de spotlights te staan! Met Constand werd het een zeer grappige prijsuitreiking: eerst spoten Isabel en Emma, Jeanette Haazen vol met cava, wat tot grappige taferelen leidde! Vervolgens besloot Constand (die nog onder de indruk was van de muziek) Isabel er bijna af te bokken! Gelukkig kon ze hem nog op tijd stopzetten om een publiekelijke afgang voor te zijn. Met Cheatodon verliep de prijsuitreiking wat normaler, hij liet zich van zijn beste kant zien en showde erop los, ook de 3 eerst geklasseerden doopten mekaar op het podium met cava!

Isabel kan tevreden terugblikken op dit BK. Ook al was winst met Constand wel leuk geweest, toch is ze zeer tevreden over hoe alles verlopen is en de evolutie die ze bij haar paarden steeds opmerkt! En tegenslagen horen nu eenmaal bij de sport, anders zou het ook niet zo spannend zijn! Elke dag in alle prijsuitreikingen met de 3 paarden erbij staan en 3 proeven winnen, is meer dan een reden om erop te klinken!

> MEER NIEUWS <