NLEN

Nieuws

14/03/2016

Coolhorses fokkerij doet het uitstekend op de presentatiedag voor jonge dressuurtalenten!

Afgelopen zondag was het een hele dag voorstelling van jonge dressuurpaarden vanaf 1 jaar tem 4 jaar. Dit evenement wordt jaarlijks door BWP stamboek georganiseerd. Op zaterdag zijn het de springpaarden die aan bod komen en op zondag de dressuurpaarden. Een weekend vol talent en jong geweld! 

 

Voor Coolhorses fokkerij werd het een succes! Isabel trok met 6 paarden naar stal Hulsterlo waar de BWP presentatiedag plaatsvond. Al dat jonge geweld managen is niet zo simpel, maar gelukkig hebben we onze topmeiden Laura Smet en Daisy Timbermont die alles in goede banen leiden.

Bij de 2 jarige merries ging de overwinning naar Coolhorses Joy, een nakomeling van onze fokmerrie Wencis (Radar x kennedy) en vader Everdale. Ze kreeg een totaalscore van 82,2%, met op stap 8, draf 8.2, galop 8.3, houding/balans 8 en exterieur 8.6! Wencis heeft al een bekende dochter in de sport lopen, Brencis, waarmee Isabel lichte tour rijdt en die getraind wordt naar de Grand Prix.  Coolhorses Jewel (Charmeur x De Niro) nam ook deel bij de 2 jarige merries maar was te veel onder de indruk en toonde helaas geen galop. Ze kreeg dan wel 0 op galop, maar kreeg vele goede punten: 8 op stap, 8 op draf, 7.8 op houding/balans en 8 op exterieur. 

Bij de 3 jarige merries was de top 2 van Coolhorses! Insomnia won met 85,5% (stap 8.3, draf 9, galop 8.3, houding/balans 8.5 en exterieur 8.6) en Imagine werd 2de met 83,8% (stap 8.2, draf 8.5, galop 8.2, houding/balans 8.5 en exterieur 8.5). Insomnia stamt af van onze fokmerrie De Nira (De Niro) en vader Metall (Ferro). Imagine komt uit onze fokmerrie Vanity (Jazz) en vader United. 

Bij de 4 jarige merries nam Laura Smet deel met Coolhorses Halegra (Krack C x Jazz) en toonde een mooie proef. Een eindscore van 69,5% en 11de plaats.

Tot slot werd onze knappe hengst Coolhorses No Limit (Jack Sparrow x Pavarotti vd Helle) net 2de met 86,4% (slechts 0,2 minder dan de winnaar). Hij kreeg 7.8 op stap, 9 op draf, 8.4 op galop, 8.8 op houding/balans en 9.2 op exterieur!

No Limit wordt momenteel getraind door Tom Franckx en hij zal hem uitbrengen in de cyclus van de 4 jarige paarden volgend jaar. Nadien zal Isabel de teugels terug in handen nemen en No Limit verder trainen en uitbrengen op wedstrijd. Deze samenwerking tussen 2 goede vrienden en dressuurstallen is er eentje uit de 1000 en we zijn er dan ook heel dankbaar voor!

 

Een geslaagde dag voor de fokkerij van Coolhorses en tevens weer veel jong talent voor de sport!

 

Foto's:

> MEER NIEUWS <