NLEN

Nieuws

09/08/2015

Coolhorses Syria op het EK pony's te Malmö

Na de titel van Belgisch Kampioen in de wacht te slepen, was het vertrek richting Malmö begonnen! Isabel en Hans, papa van Yana Rynders, wisselden mekaar af om met de vrachtwagen de lange rit naar Zweden te vervolledigen. Isabel was nog bekaf na het drukke BK van de week ervoor! Thuiskomen van een Bk en 's nachts onmiddellijk vertrekken naar het EK pony's... Het leven van een coach kan zwaar zijn! Maar met alle plezier gedaan uiteraard!

Na uren en uren onderweg te zijn, kwam de Belgische ploeg aan te Malmö waar ze zich installeerde in de stallen en op de camping. Het mooie weer, de mooie locatie en de gezelligheid onderling maakten het een nog zo leuke ervaring. Het voelde toch wat als vakantie aan! Uiteindelijk moet je op zo een EK toch kunnen genieten. Je bent dan zo ver geraakt, dus genieten is de boodschap!

Nadat pony's, ruiters, ouders en trainers wat gerecupereerd waren van de rit, startte het serieuze werk. Klaarmaken voor de vetcheck en goed trainen op de trainingsdag. Alle pony's passeerden met gemak de vetcheck, in tegenstelling tot andere landen zoals Duitsland waar lichte paniek in het team de kop op stak! Ook leken pony's en ruiters allemaal fit en in form na de eerste training. Laat het EK maar beginnen!

Syria had van de rit geen last gehad, behalve dat ze enorm hevig stond! Ze beschikt over zoveel energie dat Dente en Isabel er veel werk aan hadden en vaak trainden om haar tot rust te krijgen. Uiteindelijk werd ze rustiger en liep ze de eerste dag een nette proef. Er zat helaas nog wat veel spanning in de draftour om naar zeer hoge punten te komen. De andere Belgen deden het ook goed en waren aan elkaar gewaagd. Dit zorgde voor een mooie 7de plaats voor het Belgische team.

De tweede wedstrijddag werd de beslissende dag voor de individuele finale plaats. Voor Syria was het rond de ring te druk en te lawaaierig waardoor er veel spanning en fouten opdoken. Ze behaalde 65,5% en helaas geen finale plaats. Kayleigh Beulens en Inne Peytier gingen wel door naar de finale daags nadien. Het hele team bleef aanwezig uit sportiviteit voor hun landgenoten!

 

Het werd een fantastische ervaring, met leuke prestaties, spanning en stress, veel gezelligheid en ontspanning! Van alles wat! Dolce en Chanel beleefden ook de tijd van hun leven!

 

Foto's:

> MEER NIEUWS <