NLEN

Nieuws

23/03/2014

Enjoy Me top in de A7 proef, Caro Van Sinay wint de L7 met Armando!

Het werd een spannende maar geslaagde wedstrijd te Hulsterlo. Het was de laatste HROV winterwerking en dus kon Isabel haar jonge paardjes eens starten in de lage proeven (normaal is dit niet toegestaan, maar uitzonderingn bevestigen de regel).

Met Coolhorses Freedom (4jaar) startte ze de E en A. In de eerste proef was Freedom echt lastig, hij was kijkerig en liep liever sterren te kijken dan na te geven. Het was zijn allereerste keer op wedstrijd dus dan kunnen we dat wel relativeren... De 2de proef was veel beter, enkel het halthouden zag hij niet zitten, maar de rest van de proef verliep al deftiger. Freedom is een pittig paard met veel karakter en dat toonde hij wel!

Enjoy Me, van Celien De Kimpe, was beter in form om te luisteren. Hij heeft al enkele keren op wedstrijd geweest en is ook een jaartje ouder en wijzer... Hij liep 2 mooie proeven, in de E 64% en de A 68.7% met een 3de plaats!

Hopelijk hebben beide paarden wat onthouden van deze oefenwedstrijd zodat ze klaar zijn voor de cycluswedstrijden!

 

Twee amazones van Coolhorses waren ook van de partij: Flore De Vos met haar pony Reduster Martin en Caro Van Sinay met Armando.

Flore startte de E en de A proeven. In de eerste proef was 'Red' zeer gespannen en kijkerig. het was ook al te lang geleden dat hij een wedstrijdje meeliep... Maar in de 2de proef wist hij zich terug normaal te gedragen en behaalde ze een mooie score van 66%.

Caro startte de A en L proeven met haar pony Armando. Ook Armando was wat gespannen en kijkerig, maar Caro wist het tot een goed einde te brengen. In de L won ze de proef met net geen 63%. Chapeau voor Caro, want Armando sloeg op hol net voor de bel ging en toonde zijn kunsten als racepony! Gelukkig kon ze hem tot bedaren brengen en reed ze een nette proef.

 

Over het algemeen waren er veel paarden bang en gespannen in de ring te Hulsterlo. Het wordt tijd dat het seizoen terug van start gaat en alle combinaties kunnen buitenkomen. De paarden en pony's moeten terug de wedstrijdroutine meer in zich krijgen zodat de spanningen wegvloeien. Ieder paard/pony heeft allesinds uit deze wedstrijd weer veel geleerd!

> MEER NIEUWS <