NLEN

Nieuws

23/08/2021

Ferrari BRONS op het BK jonge paarden!

Het werd een bewogen BK jonge paarden dit seizoen. Bij de aankomst liet de organisatie al de wensen over... Overal aanschuiven, modder, op de weides moete opgetrokken worden door een tractor, ploeteren in de natte gangen van de stallen met al het materiaal... Niet een BK zoals we het ons voorstelden en waar we professioneel naartoe werkten. Niet alleen de stal accommodatie liet de wensen over, ook was er geen aankleding in de ring, lag de inrijpaddock slecht, was er soms niemand in de cafetaria... Om nog maar over het jureren te zwijgen. Dat werd een hele chaos en gaf uiteindelijk een rare ranking.

Bij Machoman en Cyriel De Coker was dit het meeste nadelig verlopen... De eerste dag geraakte Machoman niet eens direct naar de grote finale door (amper 70%), terwijl hij gedurende het hele seizoen 9 van de 10 cyclus wedstrijden won met scores tussen de 80% en 87%. Gelukkig kon hij in de herkansing een 2de plaats bemachtigen waardoor hij alsnog de finale mocht startten. Daar werd hij uiteindelijk 5de maar een top 3 plaats had juister geweest. Hij werd duidelijk ondergewaardeerd door de Franse jury.

Ferrari en Cyriel startten ook in de 4jarigen op dit BK en voor Ferrari werd het een constante prestatie met telkens een 3de plaats en dus een BRONZE medaille. Ferrari deed het super en toonde zijn expressiviteit in al zijn beweginge. Gelukkig kon hij de jury wel bekoren!

Isabel startte zelf met Soulmate in de 7jarigen en behaalde ook een constant 5de plaats over de verschillende rondes. Soulmate zat niet in top vorm en vindt het niveau soms nog lastig, maar hij toonde wel zijn talent om verderop te geraken.

 

We kunnen afsluiten met het feit dat de Coolhorses paarden veel ervaring opdeden, maar dat de BK beleving niet was zoals het zou horen...

 

VIDEO FERRARI PRIJSUITREIKING

VIDEO FERRARI FINALE PROEF MET ISABEL'S COMMENTS

 

 

FOTO'S:

> MEER NIEUWS <