NLEN

Nieuws

03/08/2014

Leerlingen knallen op het FDE 2014!!

Wat een bewogen week werd het voor de leerlingen van Coolhorses op het Flanders Dressage Event!

De eerste dag werd het vooral uitladen, de pony's en paarden in de juiste boxen zetten en de wedstrijdring verkennen. Ze leken allemaal goed in form en relaxed te zijn!

Bij de pony's deed Dente De Schepper het heel goed met Coolhorses Syria! Ze reed de eerste dag in de teamtest en individuele test respectievelijk een 5de plaats (65.8%) en een 6de plaats (65.2%). In de kur behaalde ze een 3de plaats met 68.4%! Het werd een spannende finale kur op muziek! Syria was fel door de muziek en liet ons aan de kant nagelbijten! Stresserend om te zien zowel voor coach Isabel als voor de ouders. Maar in goede banen geleid door Dente die haar cool en rustig kon houden terwijl Syria er liever vandoor zou gegaan hebben! Top gereden Dente! Uiteindelijk werd Dente in de Pony Challenge 3de en verdiend op het podium, achter Elle Peytier (die won) en Antonia Arl!

 

Hieronder enkele foto's van Dente en Syria tijdens de prijsuitreiking!

 

 

                                                

 

 

 

 

 

 

                   

 

Ook Jozefien Van de Velde nam deel aan de Pony Challenge! Slechts haar 2de nationale concours en wat deden ze het goed! In de teamtest behaalde ze een 6de plaats met 64.4% enin de individuele test een 5de plaats met 66%! Ze lag Dente op de hielen, dus het zou spannend worden in de finale kur! Daar behaalde ze uiteindelijk een 7de plaats met 65.9%. In totaal werd Jozefien 4de in de Pony Challenge! Knap gedaan!

 

Hieronder enkele foto's van Jozefien en Eduard!

                         

 

 

                                                           

 

Bij de Juniors BK trad Kate Wiggins aan met Corona. die liet de eerste dag een nette proef zien, zonder schrikken, met een percentage van 64% en een 10de plaats. De 2de dag werden ze weerom 10de in de individuele test, nu was Corona wat meer gespannen en schrikkerig waardoor dat zijn weerslag gaf op de punten 62.9%. In de finale kur op muziek liep het nog niet van een leien dakje, een te gestresste Kate zorgde voor omloopfouten en een toch nog gespannen Corona die af en toe schrikte, drukten op het resultaat... Een 10de plaats met 65.2%... Uiteindelijk werd Kate 9de over het totale BK Juniors. Winnaar werd Numa Verberne, gevolgd door Lavinia Arl en Jamina Gijsels...

 

 

 

Jennifer Reimer startte in de Bronz cup met Daiquiri. Ze presteerden zeer constant over het totale kampioenschap! De eerste dag werden ze 4de in de M9 met 68.5%, de 2de dag 4de met 68.5% in de M10 en tenslotte in de finale kur 4de met 69.8%! Totale eindranking werden ze 4de na Cool Isabel (3de), Emma De Brabandere (2de) en Jeanette Haazen (1ste).

Versaille en razani waren enkel op dag 1 aanwezig ter oefening: Versaille behaalde in de M9 63% en razani in de St Georges bijna 63%. Beide paarden waren té onderhevig aan stress en keerden terug naar huis...

                   

 

 

 

 

 

Ontspanning is ook een belangrijk aspect in het wedstrijdgebeuren en daar zorgden Bart en Griet van de Velde voor (ouders Jozefien): ze organiseerden voor de Coolhorses 'gang' een BBQ voor de 13de verjaardag van Jozefien! Ook Jon Wiggins (pap Kate) stond aan de BBQ, en wat genoten we er allen van! Zeer leuke sfeer met een leuke bende!

 

 De jarige met haar trainster

 

 

Dikke dikke proficiat allemaal!!!!!

                                               

 

> MEER NIEUWS <