NLEN

Nieuws

16/04/2016

Leuke training @ Kittel en Glorious top bij de 5 jarige cyclus!

Op 14 en 15 april trok Isabel naar Patrik Kittel, te Munster, om samen met haar favoriete mannen 'Constand en Cheatodon' 2 dagen volop te trainen! Cheatodon toonde progressie in zijn drafstukken en het lukt steeds beter om zich te dragen en stabiel te blijven in de nek. Constand werd doorgetraind op de GP oefeningen, hij liet al leuke piaffe passen zien, maar ook de zigzag in galop lukt aardig! Het is altijd fantastisch om naar Patrik te gaan! Een trainer met veel talent en inzicht, en vooral veel geduld!!, is een eer om van te leren!

 

16 april was het alweer wedstrijd te Sint Truiden, namelijk de cyclus voor jonge paarden. Glorious (Krack C x Kigali) deed het de eerste cyclus te Diepenbeek al fantastisch met 74,9% bij de 5 jarigen en deed hier weerom hetzelfde... Een tikkeltje meer 75% en een knappe 3de plaats in een zeer sterk deelnemersveld! Ze liet een super gedragen verende draf zien, waarbij ze heel constant bleef in de aanleuning. Maar ook een correcte ruime actieve stap en een galop die makkelijk te verzamelen is, was de jury's niet ontgaan... 

Faithfull (Vivaldi x Purioso) deed voor het eerst mee bij de 6 jarigen. Ondanks dat Isabel weet dat ze het nog wat moeilijk heeft op technisch vlak, deed ze in de ring haar uiterste best en kreeg ze 67,5%. Freedom, die het dan technisch weer veel gemakkelijker heeft, houdt ervan de deugeniet uit te hangen. HIj toonde een mooie draf en stap tour, maar in galop deed hij liever bokkesprongen dan wissels! Dat werd dan ook terecht zwaar afgestraft en resulteerde in 66,5%.

Isabel was blij met de evolutie die ze bij haar jonge paarden voelde. En Freedom... Tja die moet tegen de volgende wedstrijd zijn achterbenen onder zich houden!

 

Foto's:

> MEER NIEUWS <