NLEN

Nieuws

08/08/2018

Super BK met BRONS in de GP

Het was een zeer druk maar geslaagd BK op het Flanders Dressage Event te Meerdonk! 

Isabel behaalde met de pas 7 jarige merrie Glorious een bronze medaille in de Brons Cup, niveau 4. Glorious heeft 3 dagen zeer goed gepresteerd en standvastige proeven getoond.

In de Diamond Cup, Midden Tour, won Cheatodon de eerste 2 proeven en werd hij 2de in de Kür met een overall totale GOUDEN medaille!! Een zeer speciale prestatie voor Isabel om met hem deze kleine GP te winnen. Cheatodon is niet de gemakkelijkste en had reeds een moeilijk jaar achter de rug. Dit bewijst dat ze op de goede weg zijn!

In de Gold Cup, lichte tour niveau, evolueerde Freedom elke dag. Freedom was niet meer zoveel op wedstrijd geweest het afgelopen half jaar waardoor alles spannend was voor hem. In de finale Kur inter1 deed hij weer volledig wat hij waard is en behaalde een mooie 4de plaats met 71,5%. Over het totale klassement werden Isabel en Freedom 7de van 30 deelnemende combinaties.

Jonge talent, Imagine, die recent verkocht werd aan Ciska Vermeulen, nam deel aan de Young Horses Battle. Deze mooie 5 jarige merrie zette samen met Isabel 2 knappe proeven neer met scores rond de 76%. Ze behaalde op 1 puntje na, net niet de grote finale.

Op het BK Seniors van de GP behaalde Isabel weerom de bronze medaille (vorig jaar idem) met Aranco. 3 constante proeven met veel progressie toonden dat ze de 3de plaats waardig zijn. 

 

Ook leerlingen deden het super! Flore De Vos ging voor de overwinning bij de Young Riders, maar werd helaas nipt 2de. Dente De Schepper werd 3de met Emaico in hetzelfde klassement. Evy Lambrecht stroomde door naar de grote finale Kur in de Brons cup en Ciska Vermeulen werd Belgisch Kampioen bij de Para-Equestrians.

> MEER NIEUWS <