NLEN

Nieuws

16/09/2018

Teleurstellende WEG Tryon

De WEG Tryon, World Equestrian Games, liep niet zoals verwacht voor Isabel en Aranco. Isabel moest helaas opgeven omdat Aranco op het einde van zijn proef schrok van iets uit de tribune. Hij werd zo bang dat hij niet meer te overtuigen viel om verder te gaan. Heel jammer, aangezien ze beiden een top proef aan het neerzetten waren. De score stond op 69,5% net voor de wissels om de pas, de lijn waar het fout liep. Normaal scoort Aranco sterk op het galop werk en haalt hij 2% in. Er zat dus meer in dan die 69,5% moest dit niet zijn voorgevallen. 

Daags ervoor had hij in de familiarisatie ook al bang in die ene hoek. Doordat de organsatie achter zat met de opbouw van de complete WEG en dus ook de dressuurarena, werd er nog hevig gewerkt aan de tribunes met machines en veel lawaai tijdens de familiarisatie. We denken dat Aranco hierdoor een schrik heeft opgedaan en dit zich in de proef wreekte. Heel jammer aangezien hij dit nog nooit gedaan heeft in gelijk welke proef die hij liep.

Isabel bijt zich vast aan de mooie score waar ze toch kon naartoe rijden op zo een kampioenschap en ook aan de steun die ze van haar mede collega's en vrienden ontving. Het is balen maar het hoort helaas bij de sport. We denken vooruit en werken toe naar de volgende wedstrijd!

 

Foto's:

> MEER NIEUWS <