NLEN

Nieuws

15/10/2021

ZILVER op het BK 2021 voor Isabel en No Limit. Andere Coolhorses paarden ook top!

Het was weer een fantastische editie van het BK Lier afgelopen week. Isabel vertrok met 6 paarden en 1 leerling richting het BK. De eerste dag was het vooral uitladen , alles op zijn plaats zetten, de paarden laten aclimatiseren en al eens een oefenrondje in de hoofdring rijden. Met 6 paarden is het altijd goed doorwerken om alles op tijd gepland en gedaan te krijgen. De aanwezige paarden waren: Soulmate, Qizara, No Limit, Cheatodon, Glorious en Herr Charmeur. Ook leerling Cyriel De Coker met Jillz waren van de partij!

Het werd een lange week want we begonnen van dinsdag tem zondag. Maar het was meer dan geslaagd, de paarden deze super hun best!

 

Zilvere medaille was voor Isabel en No Limit in het niveau 5 (st.georges). No Limit presteerde 3 wedstrijddagen zeer constant met steeds een 2de of 3de plaats. Hij eindigde ook met zijn nieuwe kür, die hem mega goed ging, op een 3de plek.  Een totale 2de plaats in het eindklassement was het gevolg van de constante prestaties. In dit zelfde niveau werd leerling Cyriel De Coker 3de met Jillz. Deze combinatie toont ook steeds het beste van zichzelf elke wedstrijd opnieuw.

 

In niveau 4 op dit BK deed Isabel mee met 2 paarden: Qizara en Soulmate. Beide paarden startten de eerste dag zeer sterk in de mooi aangekleedde binnenarena. Qizara werd 2de en Soulmate werd 3de met scores tussen de 70% en 71%. De 2de wedstrijd dag werd voor dit niveau buiten verreden. Dat was een pechdag voor Isabel met de beide paarden. Er werden naast de ring stallen gebouwd, wat uiteraard niet ideaal in de planning lag om het tijdens een BK te gaan doen... Beide paarden hadden heel veel bang en maakten veel fouten. Voor Qizara viel het al bij al nog mee, ze eindigde nog in de prijsuitreiking met een 9de plaats en 67%. Maar voor Soulmate was het een ramp... Soulmate heeft enorm veel bang van geluiden van boormachines en hij filpte de hele proef door. Isabel eindigde voorlaatste met hem met een score onder de 60%. Dit betekende voor hen ook het einde van een mogelijke finale plaats...Isabel startte Soulmate dan in de kleine finale, terug buiten, maar zonder werkzaamheden, en werden dan 4de.

Met Qizara, van eigenares Yasmine Es, geraakte ze wel nog in de grote finale kür. Dit was magnifiek! Op 6 jarige leeftijd loopt de knappe Quaterback merrie naar een 2de plaats met 74,5% en dit voor het eerst in haar leven op een freestyle. Jammer genoeg werd door de 2de slechtere dag de ranking verpest en eindigde Isabel met Qizara 6de. Een 2de plaats had , zonder pechdag, zeker mogelijk geweest.

 

In de midden tour startte Isabel Cheatodon. De eerste 2dagen werden ze 5de. Cheatodon was net iets te heet en er kwamen wat fouten de kop opsteken. CHeatodon eindigde zijn BK wel met glans en glorie door een super knappe freestyle neer te zetten wat resulteerde in een 2de plaats met 73%. In toaal werd Isabel met Cheatodon 5de.

 

In de lichte tour startte Isabel Glorious en Herr Charmeur. De eerste dag toonde Herr Charmeur zijn talent en won met glans de eerste manche van het BK. Glorious werd die dag 5de met een mooie proef en knappe score! De 2de dag werd de Inter1 gereden en deed Herr Charmeur weer super zijn best met een 3de plaats als gevolg. Ook Glorious ging top en gaf alles wat ze kon. Ze werd terug 5de. Omdat het BK Lichte tour een officieel erkend BK is, mocht Isabel slechts 1 paard starten in de grote finale kür. Ze koos uiteraard voor Herr Charmeur aangezien die het hoogste geklasseerd stond. Met Gloirous startte ze de kleine finale en werd ze 2de.

De grote finale met Herr Charmeur verliep niet als gepland... Herr Charmeur liep zijn allereerste kûr ooit en deed het super. Enkel was de jury bij C niet overtuigd van het aantal meters verzamelde stap. Ze vond dat Isabel maar 15 meter getoond had ipv de opgelegde 20m. Een hele discussie volgde, maar jammer genoeg moest Isabel het onderspit delven en zich bij het verdict van de jury neerleggen. Het kostte de combinatie veel punten en plaatsen, wat hen een 8ste plek maar opleverde.  Hun totale ranking (waarin ze na de eerste 2rondes 2de stonden)  zakte daardoor naar een 4de plaats. Net buiten het podium... Dit was uiteraard een einde in mineur voor Isabel. Desondanks ze van Herr Charmeur zeer tevreden was. Het zal hen alleszins geen 2x overkomen...

> MEER NIEUWS <